Energiemonitoring


Energiedashboard

Dankzij energiemonitoring kunt u direct besparen op uw energieverbruik. Alleen al door het inzichtelijk maken van het verbruik zijn snel eenvoudig te treffen maatregelen op te sporen. De praktijk leert dat door energiemonitoring – zelfs zonder ingrijpende investeringen –  een besparing mogelijk is van 5-8%, een besparing die ieder jaar doorloopt! Energiemonitoring is relatief eenvoudig te realiseren en Enodus biedt daarvoor gestandaardiseerde oplossingen voor zowel de kleinzakelijke als grootzakelijke verbruiker.

Met het energiedashboard van Enodes wordt het analyseren van het energieverbruik mogelijk. Volgens onderzoek is in veel gebouwen het klimaat beheersysteem ontregeld. Dat blijkt ook uit de ontevredenheid van werknemers over temperatuur en luchtkwaliteit. Herinregelen van verwarming, ventilatie en koeling kan een jaarlijkse besparing van maar liefst 20% opleveren.

Particuliere huishoudens nemen éénvijfde van het totale energieverbruik voor rekening. Bedrijven en instellingen verbruiken gezamenlijk een veelvoud daarvan. Het realiseren van energiebesparing in het bedrijfsleven is de eerste stap als het gaat om de transitie naar een duurzame energiehuishouding. Immers, het meest duurzaam is de energie die je niet gebruikt.

Monitoring met energiedashboard van Enodes

Energiemonitoring omvat een totaalpakket, inclusief de ondersteuning van onze energieadviseur die u bij kan staan bij analyse, het opsporen van maatregelen of het verzorgen van aanvullende diensten als factuurcontrole of inkoopadvies. Het energiedashboard is al beschikbaar vanaf een paar tientjes per maand.

  • Beveiligde internetomgeving met presentatie van het verbruik in uw eigen energiedashboard van kWh en m3 gas
  • Leverancier onafhankelijke meetdata
  • Intake gebouwkarakteristieken incl. jaarlijkse controle
  • Pro-actieve monitoring met analyse door Enodes
  • Instellen en onderhouden gebruiksalarmen
  • Perioderapportage en besparingsadvies (2x p. jr.)
  • Energieadviseur als uw vaste aanspreekpunt

Wilt u meer weten over energiemonitoring en grip op energie?
Download de Whitepaper: “Hoe Energiemonitoring geld oplevert”