MKB-bedrijven

MKB

In het MKB is het bewaken van kosten een voortdurend punt van aandacht. Energiebeheer past daarbij. Met het realiseren van een verbeterde energie-efficiëntie enerzijds, maar tegelijk ook aandacht voor de inkoop van energie en het contractbeheer. Bovendien kunnen ondernemers fiscaal vriendelijk investeren in slimme energieoplossingen, dankzij regelingen als de EIA/MIA of SDE+. Enodes helpt daarbij.

Energieoplossingen voor het MKB

De besparing die een ondernemer realiseert op zijn of haar energie-inkoop, is voor de onderneming netto winst. En besparen is soms al mogelijk zonder ingrijpende bouwkundige of technische maatregelen. Het optimaliseren van de inkoop- en factuurcontrole is daarvan een voorbeeld.

Toch kan het ook lonend zijn om te kijken naar isolatie, verwarming of verlichting. Of het inrichten van energiemonitoring om onnodig verbruik te voorkomen en verliezen op te sporen. Het primaire proces gaat vóór. Enodes begrijpt dat en komt alleen met maatregelen die bedrijfseconomisch verantwoord zijn. Inclusief – zodra dit kan – een subsidieadvies.

  • Energiemonitoring
  • Factuurcontrole
  • Inkoopadvies
  • Maatregelen voor energiebesparing
  • Energiesubsidies

 

Meer informatie energiediensten Enodes